Απόβλητα Τροφίμων

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, οι φοιτητές έφτασαν στο Διαμέρισμα Erasmus, το οποίο έχει έξι υπνοδωμάτια και μια μεγάλη κουζίνα, όπου μπορούν να μαγειρέψουν και να φάνε μαζί.
Απόβλητα Τροφίμων - 72
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Οι φοιτητές είναι η Πόπη από την Κύπρο (ακολουθεί μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή με βάση το κρέας, το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά, απεχθάνεται το street food και δεν τρώει ποτέ γλυκά), ο Μιχάλης από την Ιρλανδία (είναι πολύ αθλητικός παίκτης ράγκμπι και του αρέσει να τρώει πολύ και να δοκιμάζει νέα πιάτα), ο Φάμπιο από την Ιταλία (στον Φάμπιο αρέσει το ιταλικό φαγητό, ειδικά τα ζυμαρικά και η πίτσα και λατρεύει τη μεσογειακή γαστρονομία που βασίζεται στο ψάρι), η Μάργκοτ από τη Γαλλία (λατρεύει το σούσι και την ιαπωνική κουλτούρα, δεν της αρέσει το κρέας.), ο Τζόνας από τη Γερμανία (είναι λίγο υπέρβαρος λόγω του αργού μεταβολισμού του, επομένως πρέπει να ακολουθεί ειδική δίαιτα) και τον Μανουέλ από την Πορτογαλία (του αρέσει να τρέχει, το σώμα του δεν δέχεται προϊόντα με βάση το γάλα, επομένως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για το τι τρώει).
Απόβλητα Τροφίμων - 72
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Μετά από κάποιες ώρες στην οικεία, η ομάδα αποφάσισε να πάει στην υπεραγορά, για να αγοράσει κάποια τρόφιμα για τη βδομάδα. Όταν φτάσουν εκεί, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ψωνίσουν όλοι μαζί, ο καθένας μόνος του ή αν θα μποραστούν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα.
Απόβλητα Τροφίμων - 72
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Ένα πρόβλημα είναι οι διαφορετικές πολιτιστικές διατροφικές τους συνήθειες. Μερικοί από αυτούς προτιμούν να ψωνίζουν χωριστά και να προγραμματίζουν τα γεύματά τους σύμφωνα με τα προσωπικά τους γούστα, άλλοι πιστεύουν ότι οι αγορές μαζί είναι ένας καλός τρόπος για να αφήσουν στην άκρη κάποια χρήματα, να μοιραστούν συνταγές και να μάθουν για την κουλτούρα κάθε χώρας. Άλλα προβλήματα είναι τα προσωπικά τους γούστα, το θέμα του Μανουέλ με τα προϊόντα γάλακτος και η πεποίθηση ότι το ομαδικό ψώνισμα μπορεί να είναι περίπλοκο. Όταν πάνε στο σούπερ μάρκετ, αποφασίζουν να χωρίσουν και να κοιτάξουν τα προϊόντα στα ράφια για να αποφασίσουν πώς να οργανώσουν καλύτερα τα ψώνια τους.
Απόβλητα Τροφίμων - 72
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Πρέπει κάθε μαθητής να ψωνίζει ξεχωριστά;
δυσανεξία
η αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε κάποιο είδος τροφής
ουσιαστικό
ευφικτό
κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, το κατορθωτό
επίθετο
περί τίνος πρόκειται
για τι πράγμα πρόκειται, σε τι αφορά
έκφραση
παροτρύνουν
παρακινώ, ενθαρρύνω, προτρέπω κάποιον να κάνει κάτι
ρήμα
πληθώρα
πλήθος, μεγάλη ποσότητα από κάτι
ουσιαστικό
συγκομιδή
η σοδειά, δηλαδή η συλλογή και η συγκέντρωσή γεωργικών προϊόντων σε ένα χώρο, προκειμένου να πωληθούν ή να καταναλωθούν
ουσιαστικό
βρώσιμα
που μπορεί - είναι κατάλληλος - να φαγωθεί
επίθετο
πλησιέστερο
υπερθετικός βαθμός του επιθέτου πλησίος, δηλαδή ο κοντινότερος
επίθετο
έννοια
μια αφηρημένη ιδέα ή ένα νοητό κατασκεύασμα
ουσιαστικό