Απόβλητα Τροφίμων

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, οι φοιτητές έφτασαν στο Διαμέρισμα Erasmus, το οποίο έχει έξι υπνοδωμάτια και μια μεγάλη κουζίνα, όπου μπορούν να μαγειρέψουν και να φάνε μαζί.
Απόβλητα Τροφίμων - 60
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Οι φοιτητές είναι η Πόπη από την Κύπρο (ακολουθεί μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας, το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά, απεχθάνεται το street food και ποτέ δεν τρώει γλυκά), ο Μιχάλης από την Ιρλανδία ( είναι παίκτης ράγκπι και αγαπά το φαγητό και το να δοκιμάζει νέα πιάτα), ο Φάμπιο από την Ιταλία ( αγαπά το Ιταλικό φαγητό, ειδικά τα μακαρόνια και την πίτσα και λατρεύει τη Μεσογειακή κουζίνα βασισμένη στο ψάρι), η Μάργκοτ από τη Γαλλία (αγαπά το sushi και την Ιαπωνική κουλτούρα, δεν προτιμά το κρέας), ο Τζόνας από τη Γερμανία ( που είναι λιγάκι υπέρβαρος εξαιτίας του μεταβολισμού του, συνεπώς αναγκαστικά ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή) και ο Μάνουελ από την Πορτογαλία (που αγαπά το τρέξιμο, έχει δυσανεξία στη λακτόζη και πρέπει, συνεπώς, να είναι πολύ προσεκτικός τι τρώει).
Απόβλητα Τροφίμων - 60
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Μετά από κάποιες ώρες στην οικεία, η ομάδα αποφάσισε να πάει στην υπεραγορά, για να αγοράσει κάποια τρόφιμα για τη βδομάδα. Όταν φτάσουν εκεί, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ψωνίσουν όλοι μαζί, ο καθένας μόνος του ή αν θα μποραστούν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα.
Απόβλητα Τροφίμων - 60
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Οι διαφορετικές διατροφικές τους συνήθειες, λόγω της διαφορετικής τους κουλτούρας, είναι ένα πρόβλημα. Κάποιοι από αυτούς προτιμούν να ψωνίσουν ατομικά και να προγραμματίσουν τα γεύματά τους ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, άλλοι πιστεύουν πως τα κοινά ψώνια είναι ένας καλός τρόπος να αποθηκεύσεις λεφτά, να μοιραστείς τις συνταγές σου και να μάθεις για την κουλτούρα κάθε χώρας. Άλλα προβλήματα είναι οι προσωπικές τους γευστικές προτιμήσεις, η δυσανεξία τους σε ορισμένα φαγώσιμα προϊόντα ή η πεποίθηση πως τα κοινά ψώνια είναι περίπλοκη διαδικασία. Όταν έφτασαν στην υπεραγορά, αποφάσισαν να χωριστούν και να δουν τα πρϊόντα στα ράφια, για να αποφασίσουν πώς να οργανώσουν το ψώνισμά τους καλύτερα.
Απόβλητα Τροφίμων - 60
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Πρέπει κάθε μαθητής να ψωνίζει ξεχωριστά;
απεχθάνεται
νιώθω έντονα αρνητικά συναισθήματα για κάτι ή για κάποιον που δεν μου αρέσει ή απορρίπτω
ρήμα
αυτόνομοι
ο ανεξάρτητος, που δεν εξαρτάται από κάποιον άλλον για να λειτουργήσει
ουσιαστικό
επιπρόσθετα
πρόσθετα σε κάτι στο οποίο έχουμε προσθέσει ήδη κάτι άλλο
επίρρημα
υπέρβαρος
κάποιος ή κάτι με υπερβολικό βάρος πέραν του κανονικού
επίθετο
νόημα
λογική, σημασία, λόγος, σκοπός,
ουσιαστικό
αποθέματα
μια ποσότητα αγαθών που έχει φυλαχθεί για μελλοντική χρήση
ουσιαστικό
χειρονομία
κυριολεκτικά είναι η εκφραστική κίνηση των χεριών, μεταφορικά όμως σημαίνει την ενέργεια που γίνεται για να εκφράσει ένα συναίσθημα
ουσιαστικό
γαστρονομία
η τέχνη της μαγειρικής ενός πλούσιου, απολαυστικού και εκλεκτού γεύματος
ουσιαστικό
συμβίωση
η συνύπαρξη δύο ή περισσότερων ατόμων κάτω από την ίδια στέγη
ουσιαστικό