Απόβλητα Τροφίμων

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, οι φοιτητές έφτασαν στο Διαμέρισμα Erasmus, το οποίο έχει έξι υπνοδωμάτια και μια μεγάλη κουζίνα, όπου μπορούν να μαγειρέψουν και να φάνε μαζί.
Απόβλητα Τροφίμων - 12
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Οι φοιτητές είναι η Πόπη από την Κύπρο (ακολουθεί μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας, το ρύζι, τα φρούτα και τα λαχανικά, απεχθάνεται το street food και ποτέ δεν τρώει γλυκά), ο Mike από την Ιρλανδία ( είναι παίκτης ράγκπι και αγαπά το φαγητό και το να δοκιμάζει νέα πιάτα), ο Φάμπιο από την Ιταλία ( αγαπά το Ιταλικό φαγητό, ειδικά τα μακαρόνια και την πίτσα και λατρεύει τη Μεσογειακή κουζίνα βασισμένη στο ψάρι), η Μάργκοτ από τη Γαλλία (αγαπά το sushi και την Ιαπωνική κουλτούρα, δεν προτιμά το κρέας), ο Τζόνας από τη Γερμανία ( που είναι λιγάκι υπέρβαρος εξαιτίας του μεταβολισμού του, συνεπώς αναγκαστικά ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή) και ο Μάνουελ από την Πορτογαλία (που αγαπά το τρέξιμο, έχει δυσανεξία στη λακτόζη και πρέπει, συνεπώς, να είναι πολύ προσεκτικός τι τρώει).
Απόβλητα Τροφίμων - 12
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Μετά από κάποιες ώρες στην οικεία, η ομάδα αποφάσισε να πάει στην υπεραγορά, για να αγοράσει κάποια τρόφιμα για τη βδομάδα. Όταν φτάσουν εκεί, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ψωνίσουν όλοι μαζί, ο καθένας μόνος του ή αν θα μποραστούν κάποια συγκεκριμένα προϊόντα.
Απόβλητα Τροφίμων - 12
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Οι διαφορετικές διατροφικές τους συνήθειες, λόγω της διαφορετικής τους κουλτούρας, είναι ένα πρόβλημα. Κάποιοι από αυτούς προτιμούν να ψωνίσουν ατομικά και να προγραμματίσουν τα γεύματά τους ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, άλλοι πιστεύουν πως τα κοινά ψώνια είναι ένας καλός τρόπος να αποθηκεύσεις λεφτά, να μοιραστείς τις συνταγές σου και να μάθεις για την κουλτούρα κάθε χώρας. Άλλα προβλήματα είναι οι προσωπικές τους γευστικές προτιμήσεις, η δυσανεξία τους σε ορισμένα φαγώσιμα προϊόντα ή η πεποίθηση πως τα κοινά ψώνια είναι περίπλοκη διαδικασία. Όταν έφτασαν στην υπεραγορά, αποφάσισαν να χωριστούν και να δουν τα πρϊόντα στα ράφια, για να αποφασίσουν πώς να οργανώσουν το ψώνισμά τους καλύτερα.
Απόβλητα Τροφίμων - 12
Εικονογραφημένο από Océane Payan
Πρέπει κάθε μαθητής να ψωνίζει ξεχωριστά;
όπου
στον τόπο στον οποίο
επίρρημα
φανερά
όπως όλοι μπορούν να δουν
επίρρημα
συνεπώς
επομένως
επίρρημα
χάος
η παντελής έλλειψη τάξης
ουσιαστικό
ειδικά
συγκεκριμένα, κάνοντας αναφορά σε μια ειδική πτυχή ενός γενικότερου θέματος
επίρρημα
σκεύος
κάθε ένα από τα αντικείμενα που προορίζονται για οικιακή χρήση
ουσιαστικό
νόστιμη
κάθετι με πολύ ωραία γεύση
επίθετο
διάσημος
γνωστός σε πάρα πολύ κόσμο
επίθετο
ενθαρρύνουν
δίνω θάρρος ή κίνητρο σε κάποιον να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει
ρήμα
φοιτητές
αυτός που σπουδάζει - φοιτά - στο πανεπιστήμιο
ουσιαστικό
υπεραγορά
μεγάλο κατάστημα λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών για το σπίτι
ουσιαστικό
παγκάκι
μακρύ κάθισμα σε εξωτερικό χώρο όπου μπορούν να καθήσουν πολλοί άνθρωποι μαζί
ουσιαστικό
λεπτομέρειες
ένα μικρό μέρος ενός ευρύτερου όλου
ουσιαστικό