Ενέργεια

Ο Μιχαήλ και η Φάντια είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει σε μια προαστιακή περιοχή του Μιλάνου, στην Ιταλία. Εκείνη εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα μικρό εστιατόριο και εκείνος ως ξυλουργός. Δεν έχουν ακόμη παιδιά, αν και στα σχέδιά τους είναι η διεύρυνση της οικογένειάς τους. Η Φάντια ανησυχεί αρκετά για το περιβάλλον και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2030. Γι' αυτό θέλει να ενισχύσει την ατομική της συνεισφορά, κάνοντας ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην καθημερινότητά της.
Ενέργεια  - 157
Εικονογραφημένο από Massimo Boccardini
Επίσης ο Μιχαήλ δείχνει κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος για περιβαλλοντικά ζητήματα, αν και αυτή η δέσμευση τείνει να μην αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητά του. Αυτό που πραγματικά θέλει ο Μιχαήλ είναι μια άνετη ζωή, ειδικά στο τέλος μιας σκληρής εργάσιμης ημέρας.
Ενέργεια  - 157
Εικονογραφημένο από Massimo Boccardini
Η Φάντια και ο Μιχαήλ έκαναν το μεγάλο βήμα να βάλουν υποθήκη και να αγοράσουν ένα διαμέρισμα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, όπου η παρουσία του τσιμέντου είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή των δέντρων. Βρίσκεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '80, το διαμέρισμα δεν είναι πολύ έξυπνο, ενεργειακά μιλώντας. Το αποτέλεσμα είναι να παγώνουν τον Ιανουάριο και να λιώνουν κυριολεκτικά τον Αύγουστο!
Ενέργεια  - 157
Εικονογραφημένο από Massimo Boccardini
Ως ζευγάρι που ξεκινά μια νέα ζωή μαζί, το «πράσινο μέλλον» βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σπουδαιότητας με την ΠΑΡΟΥΣΑ οικονομική τους κατάσταση: η εξοικονόμηση χρημάτων είναι προτεραιότητα και οι πράσινες επιλογές συχνά ταιριάζουν με την απαίτηση της εξοικονόμησης.
Ενέργεια  - 157
Εικονογραφημένο από Massimo Boccardini
Θέλουν να φροντίζουν το περιβάλλον και, ταυτόχρονα, θέλουν να εξοικονομούν χρήματα. Σε αυτήν την ιστορία, τους βοηθάτε να κάνουν τη σωστή επιλογή σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια και τις καταναλωτικές τους συνήθειες.
Ενέργεια  - 157
Εικονογραφημένο από Massimo Boccardini
ρυπογόνος ουσία
οποιαδήποτε ουσία προκαλεί ρύπανση
ουσιαστικό
βιωσιμότητα
η ικανότητα ενός πράγματος να συνεχίσει την ύπαρξή του
ουσιαστικό
αλόβητη
ο ακέραιος, ο σώος, ο ανέγγιχτος
επίθετο
παρεμπιπτόντως
παρενθετικά
επίρρημα
διεύρυνση
η διαδικασία ή το αποτέλεσμα του διευρύνω, δηλαδή του μεγαλώνω
ουσιαστικό
επίτευξη
η εκπλήρωση, η επιτυχία
ουσιαστικό
βιομάζα
οποιοδήποτε υλικό που παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας
ουσιαστικό
αφενός
από τη μία - χρησιμοποιείται στο σχήμα 'αφενός μεν... αφετέρου δε...', συνδέοντας παρατακτικά δύο ισοδύναμους συντακτικά όρους
σύνδεσμος
αφετέρου
από την άλλη - χρησιμοποιείται πάντα ως απόδοση του αφενός, συνήθως στο σχήμα 'αφενός μεν... αφετέρου δε...', συνδέοντας παρατακτικά δύο ισοδύναμους συντακτικά όρους
σύνδεσμος
ακράδαντα
σταθερά, δίχως αμφιβολία
επίρρημα
πεπεισμένη
αυτός που έχει πειστεί για κάτι
μετοχή
δραστικά
με δραστικό τρόπο, σημαντικά
επίρρημα